Slaat de verveling toe? Deze sokken geven je inspiratie om de Coronacrisis door te komen!

doorGuido

Slaat de verveling toe? Deze sokken geven je inspiratie om de Coronacrisis door te komen!

We gaan de tweede week in van ontwrichtende maatregelen door het coronavirus. Het begon allemaal een tijdje geleden met afstand van elkaar houden, geen handen schudden en heel regelmatig de handen wassen en desinfecteren.

Soque geeft inspiratie

Inmiddels is het een ware pandemie, zijn alle scholen, sportscholen en horeca-gelegenheden gesloten en zit een groot deel van Nederland uit voorzorg in quarantaine. Soque geeft je graag wat tips om deze coronacrisis te doorstaan en we hebben (hoe kan het ook anders) bijpassende sokken om jou en je directe omgeving wat op te vrolijken!

Lezen en spelen

Veel van onze sociale activiteiten staan momenteel op een laag pitje. Gezellig uit eten met vrienden of met je sportmaatje lekker zweten in de sportschool zit er voorlopig even niet in. Toch zijn er ook genoeg leuke dingen die je thuis kunt doen en waar je normaal gesproken misschien geen tijd voor zou hebben of vrij voor zou maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het lezen van dat ene goede boek wat je maanden geleden gekocht hebt maar wat nog steeds stof ligt te vangen op je nachtkastje?

Of misschien heb je altijd al dat ene muziekinstrument willen bespelen!

Muziek sokken

Sociaal contact

Ben je toch op zoek naar wat sociaal contact? Wees gerust, ook hier zijn een aantal opties voor. Spreek bijvoorbeeld online af met je vrienden en ga samen een potje gamen!

Of plan een skype-meeting in met je vriendinnen zodat je gezellig kunt bijkletsen onder het genot van een bakkie koffie zonder dat je het risico loopt om het virus op te lopen of te verspreiden.

Bruine koffie sokken

Gezond blijven

Ondanks dat dit ‘sociale isolement’ erg vervelend is, is onze gezondheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Zo is beweging essentieel voor een goede weerstand tegen het virus en blijkt regelmatig fietsen zelfs extra bescherming te bieden.

Fiets sokken

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende vitamine C binnen krijgt en dat je een voorraadje groente en fruit in huis hebt (maar hamsteren is ook weer niet nodig 😉). 

Let vooral goed op jezelf en je omgeving. Zo komen we met z’n allen deze vervelende periode door!  

Bronnen: Bronnen: AD, RIVM, gezondheidenwetenschap.be 

Tekst: Chelesta de Haas


Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie