Hoe zet jij jouw moeder dit jaar in het zonnetje op moederdag?

doorGuido

Hoe zet jij jouw moeder dit jaar in het zonnetje op moederdag?

Moederdag. Het is bijna weer zo ver. De dag waarop we alle moeders in het zonnetje zetten en extra verwennen. Een ontbijtje op bed, een dagje vrij van alle huishoudelijke taken die ze normaal gesproken op zich nemen en vaak wordt dat allemaal nog eens bekroond met leuke (zelfgemaakte) cadeautjes.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog thuis woont en je moeder wel ziet op Moederdag, maar voor iedereen die mams door het Corona-virus al een aantal weken heeft moeten missen, zijn er ook genoeg mogelijkheden om haar dag een beetje op te fleuren!

Aardbeien

Kun je dit jaar geen ontbijtje op bed brengen? Laat dan een lekker ontbijtje bezorgen. Aangezien alle horecagelegenheden dicht zijn, bieden een aantal restaurants een leuk Moederdag-pakket aan speciaal voor het ontbijt. Je kunt uiteraard ook zelf een mandje met lekker eten voor haar deur neerzetten. Leg er een flesje sap in, maak een paar aardbeitjes schoon, beschuitje erbij en haar dag kan ongetwijfeld niet meer stuk. Want zeg nou zelf, dit klassieke Moederdagcadeau mag toch niet ontbreken?

Bloemen

Bloemen doen het ook altijd goed. Welke moeder wordt er nu niet blij van een prachtige bos bloemen of een leuk plantje in huis? Je kunt dit eenvoudig bij haar laten bezorgen, maar ook hier geldt: je kunt ook zelf een bosje kopen en bij haar voor de deur neer leggen. Succes gegarandeerd! 

Online samen zijn

Moederdag staat normaal gesproken toch wel in het teken van samen zijn. Helaas is dit met de huidige Corona-maatregelen erg lastig. Als je toch graag wat tijd samen spendeert, kun je het bezoekje ook vervangen met videobellen! Trommel je gezin bij elkaar en klets gezellig even bij. Je kunt er ook een heus feestje van maken, door een leuke (pub)quiz voor te bereiden, een spelletje te doen of door samen een film te kijken. Er zijn tegenwoordig apps waarbij je het scherm met elkaar kunt delen of spreek van tevoren af welke film jullie gaan kijken en (videobel) ondertussen gezellig met elkaar. Zo zijn jullie op deze speciale dag toch nog een beetje samen. 

Tekst: Chelesta de Haas

Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie