4 redenen waarom vrolijke sokken bijdragen aan succes

doorGuido

4 redenen waarom vrolijke sokken bijdragen aan succes

Recentelijk is er weer eens aandacht geschonken aan een stuk uit de New York times uit 2012 waarin de link wordt gelegd tussen succesvolle mensen en maffe en vrolijke sokken. Daar zijn wij het roerend mee eens! 4 redenen waarom je vooral vrolijke, grappige, out of the box, gekke, eigenwijze sokken zou moeten dragen:

  1. In deze maatschappij waarin je toch vooral “normaal” moet zijn en niet meteen anders dan anders, kun je met je sokken subtiel uit je plaat gaan. Aan de bovenkant een mooi mantelpakje, onder die broekspijpen rode sokken met lieveheersbeestjes erop om flink tegen de gevestigde opvatting te schoppen dat je vooral niet anders zou moeten zijn
  2. In de Amerikaanse executive cultuur schijnt er een soort sekte te zijn ontstaan waarin vooraanstaande directeurs en bestuursleden bij het aanzien van hun afwijkende sokken even de broekpijp omhoog trekken om te laten zien dat ze erbij horen. Een knikje volgt waarna je bij “the pact” hoort.4 redenen waarom vrolijke sokken bijdragen aan succes
  3. Met maffe sokken laat je zien dat je lef hebt en je wekt in ieder geval de indruk dat je creatief bent. Hierdoor kun je de regels makkelijker buigen (of breken, als je toch bezig bent).
  4. Een eigen hypothese: ik denk dat het ook andersom werkt en ik heb het zelf ondervonden. Hoe saaier je sokken, hoe saaier je zelf wordt in je acties en gedachten. Hoe kun je nou ooit creatief, slim en succesvol worden met zwarte hompen aan je klompen? Met vrolijke sokken krijg je steeds weer even die “buzz” die je vrolijk maakt en je hersenen op actief zet.

 

Kijk voor de wetenschappelijke onderlegging waarom je beter vrolijke sokken kunt dragen ook eens op deze sites:

Mensen die maffe sokken dragen zijn slim, succesvol en creatief

Lekker in je vel met gekke sokken

Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie