De Sokkenlade

doorGuido

De Sokkenlade

Welkom in ons ouderlijk meidenhuis. Mijn moeder heeft de broek aan, mijn zus is niet op haar mondje gevallen en ik probeer daar weer bovenuit te komen. Mijn moeder is een klein vrouwtje van 1.65 meter met eveneens kleine voeten voor de tegenwoordige Nederlandse volwassen vrouw, maat 38. Het duurde dan ook niet lang voordat we allemaal dezelfde maat sokken hadden.

Mams introduceerde de sokkenlade, vol met korte en lange sokken, sokken met vrolijke kleuren of gezellige motiefjes. Regelmatig slingerde er wat eenzame sokken die hun identieke vriendje kwijt waren in de sokkenlade, tot frustratie van mijn moeder die alles netjes probeerde te houden.

Zo nu en dan kwam er weer eens een sok vanuit een dekbedovertrek van mijn zus, onder haar bed, bureau of enorme stapel met vieze kleding vandaan. Ook nam ze het niet zo nauw met de alom heersende regel dat de sokken die ze droeg identiek aan elkaar moesten zijn. Als ze maar sokken had. Zo was het dus geen uitzondering dat ze met een gestreepte en een effen sok, een vrolijk motiefje en een gewone zwarte rondliep. Ik vond het allemaal reuze grappig en deed vrolijk mee.

Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie