Soque First Lady Saskia Overzet: “Ik vind het geen afknapper als een man zijn sokken aanhoudt in bed”

doorGuido

Soque First Lady Saskia Overzet: “Ik vind het geen afknapper als een man zijn sokken aanhoudt in bed”

Sokken zijn serious business, daar weet Soque oprichter Guido Overzet alles van. Maar hoe is dat voor de vrouw naast een man in de sokkenwereld? Saskia Overzet vertelt: “Als ik koude voeten heb, leg ik ze lekker tegen Guido aan.”

Hoe vind je het om een man in de sokken te hebben?
“Cool! Lekker warm en knuffelig. Het is niet meer zo’n saaie zwarte sokken man, tegenwoordig heeft hij allemaal vrolijke sokken aan.”

Wat zijn je favoriete Soque sokken van het moment en waarom?
“De muzieksokken, vanwege de kleurencombinatie bauw met geel. Ik hou van die mosterdgele kleur.

Je bent in verwachting van een jongetje, gefeliciteerd! Mag jullie zoon ook roze sokken of houd je het liever bij de wat mannelijkere luchtballonsokken?
“Al wil hij een tutu aan, ik vind het allemaal goed. Zolang hij maar blij is.”

Bij wie zou je weleens in de sokkenla willen kijken?
“Heel cheezy, maar bij de voormalige koningin, prinses Beatrix. Ik heb gehoord dat ze stiekem rookt, dat verwacht niemand. In haar sokkenla verwacht ik niet veel kleur te vinden, maar hoe cool zou het zijn als daar ineens paarse en gele, oranje sokken tussen zitten? Of zou ze alleen maar steunkousen dragen?!”

Wat vind je van mannen die hun sokken aan houden in bed?
“Heerlijk, lekker warm. Ik vind het geen afknapper, we hebben zelfs sokkendag bij ons thuis. We vragen dan aan elkaar: ‘is het sokkendag?’ En dan mogen we allebei onze sokken aanhouden in bed.” 

Heb je vaak last van koude voeten?
“Ja, en dan leg ik ze tegen Guido aan, haha!”

Wie vind jij een held op sokken?
“Onze kat Harry. Het is een schatje, maar ook een heel schichtig beestje. En je kan nog geen theekopje op tafel zetten of hij zit al in je gordijnen.” 

Geitenwollen sokken of met blote voeten in je schoenen?
“Geitenwollen sokken, zeker weten. Ik vind blote voeten in je schoenen echt walgelijk. Dan ga je zweten en stinken en dan glijd je in je schoenen. Nee, geef mij maar lekker geitenwollen sokken.”

Iemand met mooie sokken die heel erg stinken, of iemand die maar blijft rondlopen met gaten in zijn sokken? 
“Liever iemand met gaten in zijn sokken dan iemand met stinksokken. Stank, daar kun je niet om heen. Gaten in sokken, daar kun je ook nog niet naar kijken.”

Op Soque kun je je eigen sokken ontwerpen. Wat voor eigen sokken zou jij ontwerpen?
“Ik zit nu helemaal in de baby’s, dus ik zou iets voor tijdens de bevallig maken. Bijvoorbeeld wanneer je bent je benen omhoog ligt, je iets leuks en bemoedigends op je voetzolen hebt staan.”

Hoe ziet jouw sokkenla eruit?
“Alle Soque sokken zitten erin en hij puilt helemaal uit. Dus het is elke dag een feestje, ik kies de kleur uit die die dag bij mijn outfit past. Ze liggen verder niet op kleur, het is één groot bolletjes-met-sokkenfestijn.”

Heb je nog wastips voor de Soquen?
“Ik deed de sokken altijd bij de donkere was, maar ik merk dat ze niet afgeven en ze mooier blijven als je ze bij de lichtbonte was doet. Bij het ophangen doe ik ze al bij elkaar. Ik ben heel neurotisch en als ik dat niet doe, word ik giftig. In principe zijn het Mismatched sokken, dus het zou niet moeten uitmaken als je ze niet bij elkaar hangt. Maar toch.”

Wie zou jij een paar sokken van Soque aanbevelen?
“Maarten van Rossum, dat is zo’n serieuze man. Die zou een paar vrolijke sokken wel goed staan.”

Eigen ontwerp Soque interview Sas
Guido en Saskia Overzet

Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie