Als de kat van huis is…

doorGuido

Als de kat van huis is…

… Dansen de muizen op tafel. Maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor de katten zelf. Wie is er niet thuisgekomen met halen in de gordijnen, omgegooide vazen en een stuk of drie verdwenen goudvissen? En de kat des huizes wast zijn pootjes in onschuld.

Poezen Plezier

Wij hebben zelf twee van die boeven rondlopen in ons kleine appartementje. Ze zorgen voor heel wat gezelligheid in huis. ’s Avonds zitten we letterlijk met zijn vieren op een vierkante meter. Allebei met de poes op schoot tegen elkaar aan. Maar dat geldt niet alleen voor de bank, ook op het balkon, Op het bed en zelfs onder (naast) de douche. De poezen willen gewoon graag bij ons zijn.

Ze slapen het grootste gedeelte van de dag. Verder zijn ze bezig met luieren, eten, wassen en elkaar te klieren. Dit laatste komt dagelijks voor. Dan zit de een de ander op te wachten en geeft hem een mep. Ze lopen op hun sokjes langs elkaar heen te sluipen, te wachten tot de aanval. En dan vliegen ze elkaar aan, totdat er eentje opgeeft. Het slagveld is bezaaid met haren, maar ze komen er altijd als de beste vriendjes weer uit.

Poezen Plezier

Een van de twee (Henk) is gek op eten, waar hij altijd naar op zoek is. We moeten alles voor hem verstoppen. Een tijdje geleden waren we hem af en toe een poosje kwijt. En hij had al geruime tijd niet zoveel aandacht voor zijn eten als normaal. Totdat hij een keer luid in de gang lag te braken. Meestal wil hij dat dan weer opeten (wat niet altijd te voorkomen is). Deze keer was de hoeveelheid echter zo groot, dat hij ernaar bleef liggen staren. Hier klopte iets niet. Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat hij zijn 10-kilo zak met brokjes bovenop de kast had gevonden. En deze netjes had open geknaagd met zijn tandjes. Omdat er al een hoop uit was, moest dit al een tijdje aan de gang zijn geweest. Vandaar dat die kat dus zo dik wordt!

Met zijn vieren hebben we veel plezier. Daarom hebben we als ode aan al het geboefte en hun kattenstreken een paar speelse sokken in ons assortiment opgenomen. Want ook als de bazen van huis zijn (of even niet opletten), dansen de katten op tafel. Muizen hebben we gelukkig dan weer niet.

Many Mornings - Poezen Plezier - Mismatched

Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie