Sokken aan, schoenen uit

doorGuido

Sokken aan, schoenen uit

Wat doe jij altijd als eerste als je thuiskomt? Jas uit, tas op de grond en je schoenen uitgooien? Daarmee hoor je bij een grote groep mensen die houden van een schoon huis. Want wat je allemaal onder je schoenen mee naar binnen sleept… Daarbij is het gewoon gezellig. Voeten op tafel, kat op schoot en lekker wiebelen met je tenen.Sokken aan, schoenen uit

Zo hebben vrienden van ons een geen-schoenen-in-huis-beleid. Bij hen is het de regel dat de schoenen uit gaan bij binnenkomst. De entree is beneden en via een lange trap naar boven komt men uit in het woongedeelte. Dit brengt allerlei hilarische situaties met zich mee. Probeer allereerst maar eens met een paar mensen tegelijk je schoenen uit te trekken op een stukje van een halve vierkante meter. Als je pech hebt en er zijn al veel mensen én het heeft geregend, dan weet je in ieder geval zeker dat je natte sokken hebt gedurende de avond. De lange trap naar boven leent zich vervolgens uitstekend als opbergruimte voor de verscheidenheid aan schoenen en te zien aan deze rits kun je precies zien wie er al is.

Maar het grappigste vind ik nog de sokken die tevoorschijn komen terwijl het merendeel klaarblijkelijk echt niet heeft gerekend op het feit dat hij zijn schoenen uit moet trekken. Ik ben er absoluut een van. Heb ik mijn sokken niet binnenste buiten aan (dit is het minste erge), dan zit er wel een gat in. Of mijn outfit staat gewoon voor geen meter zonder mijn prachtige laarzen eronder. Op dat moment kijk ik rond en zie ik gelukkig dat er meer mensen zijn zoals ik. Mocht je op zo’n feestje komen: met vrolijke sokken maak je meteen indruk. En eerlijk is eerlijk: het is wel een stuk gezelliger als je allemaal met je voetjes op de bank kan zitten.

 

O ja, als je erover denkt om voortaan alleen nog maar sokken te dragen in huis: Via deze link vind je tips om een ‘geen-schoenen-in-huis-beleid’ te voeren. Draag dan wel gezellige sokken die gezien mogen worden…

Sokken aan, schoenen uit

Over de auteur

Guido administrator

2 comments so far

ChristaGeplaatst op4:00 pm - okt 12, 2017

Leuk artikel. Wij hebben een hond thuis dus die haren blijven plakken aan je sokken dus wij hebben onze schoenen gewoon aan.

LauraGeplaatst op5:44 pm - jan 17, 2018

Dat lijkt me echt ontzettend stinken als iemand zweetvoeten heeft.

Geef een reactie