Tien leuke zomerweetjes om indruk te maken tijdens je video calls

doorGuido

Tien leuke zomerweetjes om indruk te maken tijdens je video calls

De zomer staat weer voor de deur! Dit jaar helaas geen leuke festivals en verre reizen, maar dat hoeft de pret zeker niet te drukken. Ook in ons eigen kikkerlandje kunnen we heerlijk genieten van de warmte en het zonnetje. Wij delen 10 leuke zomerweetjes waarmee je kunt shinen tijdens een gezellig drankje met vrienden op het terras, in de achtertuin en in het park of gewoon om indruk te maken tijdens je video calls 😉

  1. In de stad kan het soms tot wel 7 graden warmer zijn dan op het platteland. 
  2. Op een plek waar veel mensen bij elkaar zijn kan het tot wel 5 graden warmer zijn. Daar hebben we met de Corona-maatregelen in ieder geval geen last van! 

3. Hoe warmer het is, hoe agressiever mensen worden. In de Verenigde Staten is gemeten dat bij een temperatuurstijging van 3 graden het geweld met maar liefst 14 procent toeneemt. 
4. In ongeveer 50 likjes heb je een bolletje ijs op. Probeer maar eens!
5. Bij hoge temperaturen zet het ijzer van de Eiffeltoren uit, waardoor hij maar liefst 15 centimeter langer kan worden.  
6. Uit onderzoek is gebleken dat we bij een temperatuur van 30 graden minder gelukkig zijn dan wanneer het 20 graden is. 

7. De hoogste temperatuur ooit gemeten is 57,7 graden en is gemeten in, hoe kan het ook anders, de Sahara.
8. Een ijsbeer heeft onder zijn witte vacht een zwarte huid. Deze zwarte huid zorgt ervoor dat hij de warmte van de zon beter kan absorberen en langer vast kan houden. 
9. Het grootste schepijsje ooit is gemaakt door de Italianen. Het ijsje was maar liefst 2 meter en 81 centimeter!
10. De tennisballen die gebruikt worden op Wimbledon worden bewaard in een koelkast op 20 graden. Tennisballen moeten op de juiste temperatuur bewaard worden voor de juiste druk in de bal. Deze druk zorgt er namelijk voor dat de bal perfect kan stuiteren. 

Bronnen: Amayzine, Amperslim, Albelli

Tekst: Chelesta de Haas

Soque wenst je een hele fijne, gezonde zomer toe!

Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie