7 middeltjes om stinkvoeten te voorkomen!

doorGuido

7 middeltjes om stinkvoeten te voorkomen!

Mooie, vrolijke sokken zijn hartstikke leuk, maar niet als jij en/of je omgeving flauwvalt van de stank zodra je je schoenen uittrekt. Gelukkig kun je stinkvoeten gemakkelijk voorkomen met deze handige middeltjes en tips, zodat je Soquen zich nooit meer hoeven te schamen!

🧦 Zwarte thee. Je gelooft het misschien niet, maar in zwarte thee zitten bepaalde zuren die de bacteriën doden die nare voetgeurtjes veroorzaken. Neem elke dag voor een week lang een warm voetenbad met twee theezakjes en je bent zo van je zweetvoeten af!

🧦 Lavendel olie. Het ruikt niet alleen heerlijk, het werkt ook nog eens antibacterieel als je een paar druppels oplost in een voetenbad. Een ware relax behandeling voor de voeten!

🧦 Een goede reden om even flink te gaan winkelen: draag niet twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen. Zo hebben je schoenen genoeg tijd om te drogen en verminder je de kans dat bacteriën zich gaan ophopen.

🧦 Listerine. Niet alleen je tanden worden er lekker schoon van, ook je voeten krijgen een frisse boost met dit mondwater. Voeg een scheut Listerine toe aan je (koude) voetenbad en zorg ervoor dat vooral je voetzolen onder water staan. Na 15 minuten weken wil iedereen je voeten kussen! 😉

🧦 Talkpoeder. Wanneer je een beetje van dat prettig ruikende babygoedje twee keer per dag rijkelijk op je voeten aanbrengt voor een paar dagen lang, absorbeert het vocht en vieze luchtjes. Bedankt, Zwitsal!

🧦 Hoewel Soquen natuurlijk altijd een goede optie zijn (;)) kun je thuis het best op blote voeten lopen om nare geurtjes te weren en je voeten de ruimte te geven.

🧦 Gember. Deze gele wortel werkt niet alleen ontgiftend voor je spijsvertering, ook stinkvoeten hebben veel baat bij een ‘gemberbad’. Snijd hiervoor zo’n 5 cm gember heel fijn, zet er thee van en was je voeten ermee. Houd dit zo’n twee weken vol.

Blijf je last houden van stinkvoeten? Vergeet dan niet dat het belangrijk is om je schoenen en je sokken (!) regelmatig te vernieuwen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze frisse Frida’s? 😉

Bronnen: Libelle, WikiHow

Over de auteur

Guido administrator

Geef een reactie